Австралія хоче “закрити” для мігрантів мегаполіси

Австралія хоче “закрити” для мігрантів мегаполіси

Укрінформ
Уряд Малкольма Тернбулла планує запровадити нову демографічну політику, завдання якої забезпечити розселення кваліфікованих мігрантів поза межами найбільших австралійських мегаполісів Сіднея та Мельбурна.

Про це повідомляє Australian Associated Press.

“В інших частинах країни ми маємо мерів чи навіть прем’єрів, які потребують більше людей, які хочуть, щоб їхнє населення зростало, і вони мають робочі місця, аби сприяти цьому”, - заявив міністр громадянства Алан Тадж.

За словами урядовця, кваліфікованим мігрантам буде надано стимули для поселення в регіональних центрах та містах, відповідно до нової демографічної політики, яку буде підписано федеральним кабінетом міністрів.

Очікується, що документ може бути розглянутий урядом уже наприкінці цього місяця.

“Ми серйозно розглядаємо це питання. Ми намагаємося побачити, чи зможемо ми надавати додаткові стимули для новоприбулих, аби вони захотіли селитися у менших штатах, таких як Південна Австралія. Разом з тим ми розглядаємо можливість передбачити додаткові умови отримання віз, згідно з якими проживання у цих штатах протягом декількох років буде обов’язковим. Ми сподіваємося, що постійне проживання в одній місцевості зробить її їхнім домом ще до того, як вони стануть громадянами”, - пояснив Тадж.

Читайте також: Австралія готова співпрацювати з новими космічними силами США

Перед цим міністр заявив, що 87 відсотків кваліфікованих мігрантів зараз поселяються у Мельбурні та Сіднеї - містах, які й так страждають від надлишку населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-