У Румунії тривають антиурядові протести

У Румунії тривають антиурядові протести

Укрінформ
Близько 12 тисяч чоловік беруть участь в неділю в антиурядовому мітингу в столиці Румунії Бухаресті.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я багато років живу в Лондоні, а там з повагою ставляться до громадян. Ми продовжуємо акцію протесту, тому що хочемо жити саме в такій країні, де влада ставиться до громадян з повагою і розумінням», - заявив один з протестуючих.

Читайте також: У Румунії порушили кримінальну справу за розгін акції протесту

Маніфестанти увімкнули свої мобільні телефони, скандуючи «Геть уряд!», «Соціал-демократична партія – червона чума Румунії!», «Драгня – у відставку!», «Корупція вбиває!».

Як повідомлялося, антиурядові протести румунської діаспори почалися в п'ятницю, 10 серпня. У перший день акції в Бухаресті взяли участь близько 110 тисяч чоловік, трохи більше 65 тисяч громадян продовжили протестувати в суботу. В результаті зіткнень між маніфестантами і поліцією, які відбулися в п'ятницю, понад 440 осіб, в тому числі і представники правоохоронних органів, отримали травми.

Читайте також: У Румунії поновились протести проти уряду

Президент Румунії Клаус Йоганніс розпорядився провести ретельне розслідування всіх обставин виникнення зіткнень між маніфестантами і представниками органів правопорядку. Розслідуванням займається Генеральна прокуратура Румунії.

У мітингах беруть участь громадяни, які прибули з різних регіонів Румунії, а також з європейських країн - Норвегії, Голландії, Іспанії та інших.

Читайте також: Кількість постраждалих під час протестів у Румунії зросла до 440

Головна вимога протестувальників – не підривати основи незалежного правосуддя і не допускати до влади людей, у яких є проблеми з кримінальним законодавством. Маніфестанти вимагають також відставки уряду і проведення дострокових парламентських виборів.

Аналогічні заходи відбуваються у багатьох великих містах країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-