Стрілянина в Манчестері: серед постраждалих двоє дітей

Стрілянина в Манчестері: серед постраждалих двоє дітей

Укрінформ
В числі 10 постраждалих в результаті стрілянини в манчестерському районі Мосс-сайд були дві дитини.

Про це повідомляє BBC з посиланням на місцеву поліцію.

"Стрілянина сталася на вуличному святі, яке проходило після першого дня Карибського карнавалу в Олександра-парку. За даними поліції, всі 10 постраждалих отримали поранення дробом", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Манчестері відкрили стрілянину після карнавалу: десять поранених

Озброєна поліція прибула на Клермонт-роуд у районі Мосс-сайд на півдні міста. Раніше в суботу в Манчестері тривав карнавал і на вулицях було людно.

Поліція повідомила, що дев'ять потерпілих, у тому числі двоє дітей віком 12 років, отримали легкі вогнепальні поранення дробом. Ще один потерпілий отримав перелом ноги, його стан лікарі описують як серйозний.

Представник поліції Манчестера Вазим Чодрі заявив, що стріляли з помпової рушниці, а в якості патронів були використані патрони від травматичної зброї. Він зазначив, що вік потерпілих - від 12 до 50 років. Вони отримали в основному поранення нижніх кінцівок.

"Стрільба з вогнепальної зброї в такому натовпі - прояв абсолютного нерозсудливості", - додав він.

Читайте також: Біля столичного автовокзалу бійка зі стріляниною: двоє постраждалих

"Я думаю, нам пощастило, що ніхто не отримав серйозних і загрозливих для життя поранень", - сказав Чодрі. Мотиви стрілка, який був затриманий, поки неясні, додав він.

Поліція завела кримінальну справу щодо замаху на вбивство 10 осіб. Також упродовж найближчих декількох днів вулиці міста патрулюватимуть посилені наряди.

За даними поліції, поширеними навесні 2018 року, в Англії та Уельсі різко зростає кількість злочинів із застосуванням холодної і вогнепальної зброї.

При цьому слід нагадати, що в Англії одне з найсуворіших збройових законодавств у світі - навіть складаний ніж у кишені там вважається зброєю. Однак, як показує статистика, чим більше збройових заборон країна намагається нав'язати своїм громадянам - тим активніше на це реагує "чорний" ринок. Як результат - зростаюча злочинність, адже бандит завжди знайде, де взяти зброю, на відміну від законослухняного громадянина, який у Великобританії, де-факто, абсолютно беззахисний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-