Активісти: У Сирії стався вибух на складі озброєнь, є жертви

Активісти: У Сирії стався вибух на складі озброєнь, є жертви

Фото, відео
Укрінформ
Вибух на складі озброєнь у провінції Ідліб на північному заході Сирії, за даними сирійських активістів, призвів до загибелі не менш ніж 36 людей, серед них 12 дітей.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Опозиційна добровольча організація цивільної оборони, відома як «Білі шоломи», повідомила, що вибух стався в місті Сармада неподалік кордону з Туреччиною", - сказано в інформації.

Один із добровольців-рятувальників повідомив, що внаслідок вибуху також поранені не менш ніж 70 людей, і рятувальники продовжують розбирати руїни на місці вибуху.

У Сирії стався вибух на складі озброєнь / Фото: The White Helmets

Базоване в Лондоні Сирійське бюро спостереження за правами людини, що має інформаторів на місцях подій, спершу говорило про 18 загиблих, але потім уточнило, що число виявлених у руїнах жертв зростає.

Наразі не ясно, чи всі загиблі – цивільні особи. Також іще не ясна причина вибуху.

За даними лондонського бюро, склад, розташований у підвалі будинку, належав торговцям зброєю, пов’язаним з угрупованням «Організація визволення Великої Сирії», або «Хаят Тахрір аш-Шам», яке, у свою чергу, пов’язане з екстремістською мережею «Аль-Каїда».

Читайте також: Авіаудар по сирійській провінції Ідліб вбив 44 людей

З цим угрупованням нині ведуть боротьбу у провінції Ідліб сирійські урядові сили.

Протягом останніх трьох років унаслідок домовленостей між урядом і різними угрупованнями його противників тисячі повстанців і членів їхніх родин були вивезені з різних регіонів Сирії, оточених урядовими військами, до провінції Ідліб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-