Новим Верховним комісаром ООН з прав людини стала екс-президент Чилі

Новим Верховним комісаром ООН з прав людини стала екс-президент Чилі

Укрінформ
Генасамблея ООН затвердила кандидатуру колишнього президента Чилі Мішель Бачелет на посаду Верховного комісара ООН з прав людини терміном на чотири роки.

Про це повідомляється на сайті Центру новин ООН.

Як зазначається, Генеральний секретар Антоніу Гутерріш з радістю сприйняв рішення Генеральної Асамблеї затвердити призначення колишнього президента Чилі Мішель Бачелет на пост Верховного комісара ООН з прав людини.

"У своїй країні вона знала злети і падіння: вона стала першою жінкою, що зайняла пост президента, але кілька десятиліть тому вона і її сім'я піддалися жорстоким переслідуванням влади. Тут в ООН вона була першопрохідцем, очоливши нову структуру "ООН-жінки", - сказав Гутерріш.

Генсекретар ООН наголосив, що Верховний комісар ООН вступає на посаду головного правозахисника ООН в складні часи.

"Зростає нерівність, поширюється ненависть. Дедалі частіше відбуваються порушення міжнародного гуманітарного права та міжнародного права у сфері прав людини. Звужується поле діяльності неурядових організацій. Йде наступ на свободу преси", - зазначив Гутерріш.

Читайте також: Індонезія просить Україну поділитися досвідом у Радбезі ООН

Він додав, що в такій ситуації ООН потрібен переконаний поборник прав людини. Саме такою людиною, на його думку, і є Мішель Бачелет.

Генеральний секретар також висловив глибоку подяку Зейду Рааду аль-Хусейну, який займав пост Верховного комісара останні чотири роки. До нього цю посаду займали Наві Піллей з Південної Африки, Луїза Арбур з Канади, бразилець Сержіу Вієйра ді Меллу, Мері Робінсон з Ірландії і Хосе Айяла-Лассо з Еквадору.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-