Російські тролі намагалися вплинути на виборчу кампанію в Німеччині

Російські тролі намагалися вплинути на виборчу кампанію в Німеччині

Укрінформ
Російські тролі намагалися вплинути на виборчу кампанію-2017 Німеччини через Twitter. 

Зокрема, вони налаштовували людей за і проти лідера Християнсько-демократичного союзу і чинного канцлера Ангели Меркель.

Такої думки дійшли аналітики програми Tagesschau на телеканалі ARD.

«Російські тролі намагалися маніпулювати обговореннями в соціальних мережах перед федеральними виборами», - стверджують автори.

За їхньою інформацією, російські тролі були активні протягом багатьох місяців. Очевидно, що, як і в США, метою їх була спроба поляризувати внутрішньополітичні дискусії та підживлювати політичні дебати. Причому, якщо німецькою мовою пости часто виглядали нібито на підтримку Меркель, то англійською, навпаки, різко її критикували. Зокрема, їх «автори» покладали на главу уряду ФРН безпосередню провину за теракт на різдвяному ринку в Берліні, напад на торговий центр в Мюнхені, сексуальні домагання з боку біженців. Часто вони використовували хештеги начебто #RefugeesNotWelcome і #IslamKills або називали канцлера «німецькою Гілларі Клінтон» - ще одне свідчення зв'язку між втручанням у вибори в США і ФРН, зазначають автори публікації.

Читайте також: Facebook виявив нові втручання у майбутні вибори в США

Спираючись на американські дані, вони наводять приклади профілів в Twitter, які були заблоковані як такі, що належать російським троллям. Соцмережа ідентифікувала тисячі акаунтів як очевидно пов'язані з російським "Агентством інтернет-досліджень", яке наукова служба Бундестагу вважає «державною фабрикою тролів».

Зазначається, що деякі російські тролі були досить успішними. Зокрема, якась «Jenna Abrams» за 3 роки роботи зібрала кілька десятків тисяч послідовників, її твіти цитували New York Times, CNN та інші американські ЗМІ. У Німеччині найвідомішим з помилкових повідомлень все тієї ж «Дженни Абрамс» стала «новина», що моментально розлетілися по міжнародним ЗМІ, про те, що сирійський біженець, який зробив селфі з Меркель, скоїв теракт в Брюсселі.

В ході аналізу міжнародна дослідницька група, що займається виявленням подібних профілів, дійшла висновку, що Німеччина разом з США є основною метою діяльності російських тролів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-