Трамп і Макрон телефоном обговорили питання торгівлі та безпеки

Трамп і Макрон телефоном обговорили питання торгівлі та безпеки

Укрінформ
Президенти США Дональд Трамп і Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові обговорили питання торгівлі та безпеки. 

Про це повідомив американський лідер у своєму Twitter.

“Провів дуже хороші переговори телефоном з президентом Франції Еммануелем Макроном. Обговорили різні теми, в тому числі безпеку і торгівлю”, - написав він.

Як повідомлялося, 10 серпня Макрон мав телефонну розмову з російським лідером Володимиром Путіним. Президент Франції висловив свою стурбованість станом здоров'я українського режисера Олега Сенцова та запропонував варіанти гуманітарного вирішення ситуації.

Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримуючу терапію.

Читайте також: США готують для Росії санкції нової якості

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова є критичним.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова до клініки у Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

У цілому у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-