Митна війна: Трамп подвоїв тарифи на метали для Анкари

Митна війна: Трамп подвоїв тарифи на метали для Анкари

Укрінформ
Внаслідок останніх політичних загострень між американською адміністрацією і турецьким урядом, президент США Дональд Трамп заявив про суттєве збільшення тарифів для продажу в США сталі й алюмінію з Туреччини.

Про це глава Білого дому написав у п'ятницю на офіційній сторінці у Twitter, повідомляє Укрінформ.

"Я щойно затвердив подвоєння тарифів на сталь та алюміній для Туреччини, оскільки їхня валюта, турецька ліра, швидко знижується в порівнянні з нашим дуже сильним доларом! Тепер (митні тарифи – ред.) на алюміній становитимуть 20%, на сталь – 50%", - зауважив американський лідер

Він додав, що нинішні відносини між Сполученими Штатами і Туреччиною "не є гарними". 

Відносини між офіційним Вашингтоном і Анкарою були напруженими впродовж останнього року через політичні причини, у тому числі, через вимогу уряду Ердогана видати опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена. Водночас, США виступили з вимогою до Анкари звільнити американського пастора Ендрю Брансона, якого турецька сторона звинувачує в причетності до руху Гюлена.

Читайте також: Туреччина заморозить активи ряду американських міністрів

Наприкінці  липня Дональд Трамп пообіцяв Туреччині "великі санкції" через затримання американського пастора. Оскільки реакції не послідувало, минулого тижня США запровадили санкції, в тому числі, проти голови Мін'юсту Туреччини Абдулхаміта Гюля і міністра внутрішніх справ Сюлеймана Сойлу. 

У цьому зв'язку президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що дії США "нанесли удар" по відносинах і досягли тієї точки, коли відновити їх майже неможливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-