Медведєв назвав американські санкції оголошенням економічної війни

Медведєв назвав американські санкції оголошенням економічної війни

Укрінформ
Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявляє, що в разі посилення санкцій США проти Москви їх можна буде розцінити як оголошення економічної війни.

Про це повідомляє Радіо Свобода

"Якщо піде щось типу заборони діяльності банків або використання тієї чи іншої валюти, то це можна буде назвати абсолютно прямо, оголошенням економічної війни. І на цю війну необхідно буде реагувати – економічними методами, політичними методами, а в разі необхідності й іншими методами. І наші американські друзі це повинні розуміти", – заявив Медведєв.

8 серпня Держдепартамент США анонсував запровадження нових санкції проти Росії у зв’язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері на початку березня. Ці санкції набудуть чинності 22 серпня чи близько цієї дати. Серед іншого запроваджується заборона на експорт до Росії товарів, які використовуються у сфері національної безпеки. Йдеться про електронні пристрої, які застосовуються в авіації.

У МЗС Росії 9 серпня заявили, що Москва готує "контрзаходи".

Скрипалі були отруєні 4 березня в Солсбері нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Лондон вважає, що речовина потрапила до Британії з території Росії і покладає провину за отруєння на російську владу. Росія обвинувачення відкидає.

Читайте також: Рубль упав до дворічного мінімуму на тлі нових санкцій США

Замах на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочку в британському Солсбері в березні цього року призвів до серйозної кризи у відносинах між країнами Заходу і Росією. Близько 30 країн оголосили про висилку російських дипломатів на знак солідарності з Великою Британією. Росія у відповідь почала висилати співробітників західних дипмісій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-