США планують до 2020 року створити міністерство для космічних сил

США планують до 2020 року створити міністерство для космічних сил

Укрінформ
Адміністрація президента Трампа планує створити до 2020 року Міністерство космічних сил, яке опікуватиметься підготовкою, забезпеченням та належним функціонуванням нового роду Збройних сил США.

Про це заявив у четвер віце-президент США Майк Пенс під час виступу в Пентагоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент Трамп і я вдячні – щиро вдячні міністру (оборони – ред.) Меттісу за старанність його міністерства при підготовці звіту (щодо розгортання нового роду Збройних сил – ред.). Наша адміністрація незабаром здійснить кроки для втілення цих рекомендацій з метою створення Міністерства космічних сил США до 2020 року", - заявив віце-президент.

Читайте також: США перекинули до Європи ескадрилью винищувачів

Він зазначив, що на початку космічні сили підпорядковуватимуться заступнику глави Пентагону, і ця окрема посада буде створена в штаті оборонного відомства. Однак після такого "перехідного періоду" буде розгорнуте окреме міністерство на чолі з новим міністром.

Пенс також закликав Конгрес до дій, щоб створити нове міністерство. "Наша адміністрація вже працює з лідерами в Конгресі, щоб зробити це. Ми створюємо двопартійну підтримку нашого плану, тісно співпрацюючи з колегами в комітетах", - зауважив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-