Поліція Британії відпустила під заставу пропутінського журналіста Філліпса

Поліція Британії відпустила під заставу пропутінського журналіста Філліпса

Укрінформ
Пропутінського журналіста Грема Філліпса відпустили під заставу після затримання у Лондоні через те, що він увірвався до будівлі посольства Грузії в Лондоні під час виставки про російсько-грузинську війну 2008 року.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

"Щоб наразі закрити цю тему. Мене випустили під заставу, а звинувачення проти мене - незаконне проникнення на територію посольства. І мені заборонили наближатися до цих брудних брехунів з посольства Грузії у Великій Британії", - заявив Філліпс.

Як повідомила у своєму Twitter посол Грузії у Великій Британії та Північній Ірландії Тамара Беручашвілі, інцидент стався 7 серпня.

Київ засудив його провокаційну діяльність і закликав Британію покарати журналіста за всі його дії, включаючи терор на сході України.

Читайте також: Україна закликає Британію покарати кремлівського пропагандиста Філліпса

Як відомо, Грем Філліпс - британець, журналістські матеріали якого набули розголосу під час Євромайдану та конфлікту на сході України. Він працював на території України для російських телеканалів Russia Today та "Звезда". Зокрема, Філліпс відомий пропагандистськими сюжетами з підтримкою бойовиків на Донбасі. У 2014 році українська влада його затримала, але за наполяганням британського посольства відпустила через журналістський мандат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-