У Бундестазі вимагають звільнити затриманого в Білорусі журналіста DW

У Бундестазі вимагають звільнити затриманого в Білорусі журналіста DW

Укрінформ
Найбільша фракція німецького Бундестагу - ХДС/ХСС - вимагає негайного звільнення затриманого у Білорусі кореспондента Deutsche Welle Павлюка Биковського. 

Про це заявила речниця фракції з питань культури та медіаполітики Елізабет Мочманн, повідомляє DW.

"Його затримання суперечить принципам свободи преси. Озвучені підстави щодо його затримання непереконливі та неспівмірні", - зазначається у поширеному фракцією повідомленні. 

Німецькі консерватори переконані, що затримання Биковського є частиною кампанії проти незалежних ЗМІ у Білорусі, та закликають дотримуватися принципів правової держави під час проваджень.

Раніше стало відомо, що у Білорусі затримали головного редактора інформаційного агентства БелаПАН Ірину Левшину. Як повідомив Слідчий комітет країни у четвер, 9 серпня, щодо неї тривають слідчі дії у кримінальній справі. Ідеться про закиди несанкціонованого доступу до комп'ютерної інформації, а саме до платної стрічки новин держагенції "Белта".

Читайте також: У Білорусі відпустили редактора порталу TUT.BY

Раніше у цій справі затримали і Биковського, і журналіста Олексія Жукова. Слідчі також повідомили про участь у слідчих діях посадових осіб редакційно-видавничої установи "Культура і мистецтво", порталу нерухомості Realt та інтернет-телебачення "АйТіВі". 

7 серпня слідчі провели обшуки у видавництві найбільшого білоруського сайту новин tut.by, а також інформагентства БелаПАН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-