Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

10 уроків Грузинсько-російської війни для України

10 уроків Грузинсько-російської війни для України

Блоги
Укрінформ
Всі сусіди Росії повинні бути готовими до раптової агресії з її боку, яка може відбутися у будь-який момент

● Якщо Росія захоче напасти – вона завжди знайде (або створить) привід напасти, ігноруючи всі принципи та норми міжнародного права.

● Не сподівайтесь на військову допомогу Заходу. Максимум на що можна очікувати – на глибоку стурбованість. (Україна відчуває подібну підтримку, починаючи з 2014 року).

● Єдиний союзник Держави проти агресора – це сильна армія та флот.

● Поки є час, всі сусіди Росії мають модернізувати армію і створювати загони тероборони. 

● Росіяни під час війни не дотримуються міжнародних стандартів захисту цивільних. Для них мирні мешканці – виключно мішені, які вони будуть використовувати у своїх цілях.

● Росіяни на захоплених територіях мародерствують і влаштовують терор проти мирних мешканців. Тому не чекайте від окупанта милості. Якщо не можете протидіяти агресії – тікайте на території, які контролюють ваші армії.

● Єдине, що може зупинити військову агресію – членство країни в НАТО. Нагадаю слова Саакашвілі, сказані країнам НАТО у квітні 2008 року: якщо ви не надасте нам оперативно ПДЧ, Росія розпочне війну проти Грузії до кінця 2008 року.

● Як тільки армія країни починає активно воювати і протидіяти Росії – у агресора одразу зникає запал. Воювати активно росіяни не вміють – вони бояться протидії. 

● Якщо Росія захоплює території, вона ніколи з них не піде добровільно. Так було у Придністров'ї, Калінінграді, Донбасі та інших регіонах. Грузія у 2008 році втратила 20% територій, на яких зараз стоять російські війська і наразі абсолютно не зрозуміло – коли Росія виведе війська.

● Повернути у Росії втрачені території можна виключно військовою операцією або шляхом економічного тиску. Будь-які інші інструменти, крім активного тиску, – на Росію не діють.

І найголовніше – всі сусіди Росії повинні бути готовими до раптової агресії з її боку, яка може відбутися у будь-який момент. Оскільки ніхто не знає, в якій формі це проявиться (інформаційній, економічній, військовій тощо), ми всі повинні гуртуватися та створювати локально-гібридні союзи, направлені на протидію Росії.

Віктор Таран
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-