Чотирьом суддям у США загрожує імпічмент через корупцію

Чотирьом суддям у США загрожує імпічмент через корупцію

Укрінформ
Чотирьом суддям Вищого апеляційного суду штату Західна Вірджинія загрожує імпічмент через зловживання посадовими обов'язками та корупцію.

Відповідне рішення вже прийнято на рівні профільного комітету місцевого Сенату, повідомило в середу центральне американське видання The Hill.

"Комітет з питань юстиції Сенату штату затвердив 14 статей про імпічмент проти всіх чотирьох діючих суддів Вищого апеляційного суду Західної Вірджинії",- зазначається у повідомленні.

За інформацією місцевої газети Charleston Gazette-Mail, причинами такого рішення стали, зокрема, "зайві та щедрі" витрати діючими суддями грошей платників податків, неналежне управління справами й корупція. Крім того, суддям закидається зневажне ставлення до виконання обов'язків. Здебільшого, місцеві законодавці акцентували увагу на те, що "судді використовували державні ресурси й гроші, щоб набити свої кишені та фінансувати власний спосіб життя".

Причому, двоє з чотирьох – головний суддя Маргарет Воркмен і суддя Робін Девіс – фігурують у чотирьох статтях про імпічмент. Ще один, суддя Бет Уолкер є об'єктом двох статей, йдеться в публікації.

Що стосується четвертого судді, Аллена Лафі, йому присвячено вісім звинувачувальних статей. Крім того, йому закидаються додаткові звинувачення, пов'язані зі зловживанням доступом до державних ресурсів. Лафі також став об'єктом федерального обвинувального акту, який вказує на шахрайство з використанням пошти і електронних засобів зв'язку, неодноразове надання неправдивої інформації федеральному агенту, перешкоджання правосуддю та вплив на свідків. У червні Лафі було відсторонено від виконання обов'язків, й окреме судове засідання по ньому має розпочатися в жовтні.

Читайте також: Екс-адвокат Трампа потрапив під слідство за підозрою в податковому шахрайстві

Затверджені Комітетом статті будуть поставлені на голосування в Сенаті штату. Якщо дві третини законодавців підтримають це рішення, формальна процедура імпічменту суддів Вищого апеляційного суду штату буде доведена до виконання.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-