Прем'єр Італії попросив у Трампа розвіддані про Іран

Прем'єр Італії попросив у Трампа розвіддані про Іран

Укрінформ
Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте попросив президента США Дональда Трампа поділитися з ним даними розвідки щодо ймовірної ядерної програми Ірану, яка призвела до запровадження нових американських санкцій.

Про це у середу він повідомив журналістам в Римі, повідомляє AP.

"Прем'єр-міністр Італії нещодавно попросив президента США Дональда Трампа поділитися даними розвідки щодо ймовірної ядерної програми Ірану, яка призвела до запровадження нових американських санкцій", - йдеться у повідомленні.

За словами Конте, країна координуватиме свої подальші дії з Європейським Союзом після американських санкцій.

Він наголосив, що Італія буде "надто чутливою" до наслідків від санкцій для італійського бізнесу, і додав, що вже з'явилися перші ознаки такого "негативного впливу для країни".

Читайте також: США готуються до кіберпомсти Ірану

Зазначається, що Італія була великим торговельним партнером Ірана. Однак протягом останнього року кілька великих італійських компаній вже пішли з іранського ринку, зокрема енергетичний гігант ENI та авто концерн Fiat Chrysler.

Як відомо, у травні 2018 року США вийшли із Спільного всеосяжного плану дій (СВПД), який був укладений з Іраном, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною в 2015 році і передбачає обмеження ядерної програми Тегерана в обмін на скасування санкцій. 7 серпня США поновили санкції щодо Ірану, зокрема набрали чинності штрафні заходи щодо автомобільного сектору ІРІ, торгівлі золотом і дорогоцінними металами, а також іранської валюти ріал.

5 листопада Вашингтон поновить дію санкцій щодо енергетичного сектору Ірану, у тому числі операцій, пов'язаних з нафтогазовою промисловістю, а також операцій іноземних фінансових установ з іранським Центробанком.

Водночас Європейський Союз 7 серпня ввів у дію заходи для захисту європейських компаній, які можуть потрапити під санкції США проти Ірану. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-