В Естонії досі не знайшли ракету, яку випадково запустили іспанці

В Естонії досі не знайшли ракету, яку випадково запустили іспанці

Укрінформ
Естонські військові вертольоти шукають ракету після того, як її 7 серпня над південними районами країни випадково запустив іспанський винищувач, який бере участь у тренувальній місії НАТО.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Ракета класу "повітря-повітря" AMRAAM має діапазон 100 кілометрів і вбудовану функцію самознищення, але представники влади заявили, що вона може здетонувати на землі. Вони сказали, що ракета була запущена біля південно-східного міста Отепя", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Іспанський винищувач над Естонією помилково запустив бойову ракету

Головнокомандувач Військово-повітряних сил Естонії Рівоу Валге заявив, що ракета переносить від 5 до 10 кілограмів вибухових речовин.

Щодо інциденту розпочато розслідування.

Естонія, Латвія та Литва не мають своїх реактивних винищувачів, що робить їх залежними від інших партнерів НАТО щодо забезпечення безпеки повітря.

Як повідомляв Укрінформ, винищувач ВПС Іспанії Eurofighter, який входить до складу місії НАТО в Естонії, у вівторок під час польоту помилково випустив бойову ракету повітря-повітря AMRAAM. Після цього пілотів ВПС Іспанії відсторонили від польотів над країнами Балтії. Замість винищувачів Іспанії патрулювати небо Балтії будуть португальські військові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-