Делегація Туреччини попрямує на переговори у США

Делегація Туреччини попрямує на переговори у США

Укрінформ
Делегація Туреччини на чолі з заступником міністра закордонних справ Седатом Оналом проведе переговори в США.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Як повідомляють дипломатичні джерела в Анкарі, сторони обговорять шляхи врегулювання проблем, що намітилися у стосунках двох країн", - йдеться у повідомленні.

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу декількома днями раніше зустрівся з держсекретарем США Майком Помпео в Сінгапурі. Зустріч пройшла у форматі один на один, в кулуарах 51-го засідання міністрів закордонних справ країн-учасниць АСЕАН.

За підсумками переговорів Чавушоглу заявив, що з метою рішення проблем, що існують, сторони домовилися продовжити тісну співпрацю й діалог, пише агентство.

Читайте також: Туреччина заморозить активи ряду американських міністрів

У свою чергу Помпео зазначив, що, незважаючи на напруженість у стосунках з Анкарою, які виникли на тлі справи американського пастора Ендрю Брансона, заарештованого в Туреччині за зв'язок з терористичною течією Фетуллаха Гюлена і терористичною організацією PKK, США і Туреччина залишаються добрими партнерами.

Незважаючи на труднощі, Вашингтон і Анкара у змозі підтримувати близькі контакти і ефективно співпрацювати, сказав держсекретар, додавши, що дві держави продовжать співпрацю й у рамках НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-