Мисливці за субмаринами: Британія і Норвегія об’єднаються проти російської загрози

Мисливці за субмаринами: Британія і Норвегія об’єднаються проти російської загрози

Укрінформ
Новий парк британських "мисливців за субмаринами" буде працювати разом із силами Норвегії задля стримування загрози з боку РФ.

Про це повідомляє видання The Telegraph з посиланням на Міністерство оборони Британії.

"Британія та Норвегія будуть боротися із загрозою з боку військово-морських сил Росії, використовуючи спільні можливості нової Морської патрульної авіації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наступного року Британія отримає перший із дев'яти літаків P-8A вартістю 3,8 мільярда доларів. Норвегія купує п'ять таких літаків через "мінливе безпекове середовище" в Північній Атлантиці згідно із заявою, підписаною Британією, Норвегією і Сполученими Штатами.

Британські літаки будуть базуватися в Шотландії на полігоні RAF Lossiemouth за оперативної та матеріально-технічної підтримки норвезьких літаків.

Читайте також: Порти Бердянська і Маріуполя відчувають проблеми через дії Росії - Омелян

Пошуковий радар P-8 оптимізований для виявлення невеликих об'єктів на поверхні моря, а також великих надводних цілей.

Плани спільних операцій з Норвегією отримали підтримку в травні.

"Норвегія і Велика Британія є природними партнерами, враховуючи наші спільні цінності, а також нашу історію і географію... Ми можемо ще більше зміцнити двостороннє оборонне співробітництво, пов'язане з такими потужними засобами, як винищувач F-35 і морський патрульний літак P-8", - заявила державний секретар Міністерства оборони Норвегії Тоне Скоген.

У свою чергу представник британського міністерства оборони заявив: "Велика Британія разом з Норвегією вивчить шляхи, за допомогою яких ми разом зможемо використовувати можливості морської розвідки і протичовнової оборони морського патрульного літака P-8A для підвищення безпеки в Північній Атлантиці, тим самим підвищуючи безпеку НАТО".

Як повідомлялося раніше, збройні сили Великої Британії збільшать свою присутність у Північній Атлантиці для протистояння дедалі більшій загрозі з боку РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-