Дипломатична криза: посла РФ викликали до МЗС Греції

Дипломатична криза: посла РФ викликали до МЗС Греції

Укрінформ
Посла РФ Андрія Маслова викликали до Міністерства закордонних справ Греції на знак протесту проти "дзеркального" рішення Москви вислати грецьких дипломатів.

Про це повідомляє Еkathimerini.

"Міністерство закордонних справ Греції викликало російського посла в країні Андрія Маслова на знак протесту проти рішення Москви вислати грецьких дипломатів у відповідь на аналогічний крок Афін", - йдеться у повідомленні.

Дипломатичні джерела в Афінах назвали реакцію Москви "асиметричною", зазначивши, що рішення Греції було відповіддю на "свавільні" дії російських чиновників. Співрозмовники також сказали, що Афіни розглянуть свою відповідь на рішення російської сторони.

6 серпня МЗС РФ вручило послу Греції в РФ Андреасу Фріганасу ноту у зв'язку з "недружніми діями Афін у липні" й оголосило про "дзеркальні заходи у відповідь", які полягають у висиланні дипломатів.

Як повідомлялося, 11 липня Греція вирішила вислати двох російських дипломатів і заборонити в'їзд ще двом через їхнє втручання у внутрішні справи країни. При цьому в Афінах заявили, що, незважаючи на хороші відносини з РФ, не мають наміру терпіти російське втручання, що загрожує національній безпеці країни.

Читайте також: Росія висилає грецьких дипломатів

У свою чергу МЗС РФ пригрозив "дзеркальними заходами". 19 липня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив про скасування його візиту у Грецію, запланованого на вересень.

За даними ЗМІ, вислані російські дипломати фінансували групи, що виступають проти угоди між Грецією та Македонією про перейменування останньої, яка має розблокувати вступ колишньої югославської республіки у НАТО і ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-