В Ірані під час антиурядових протестів одна людина загинула - ЗМІ

В Ірані під час антиурядових протестів одна людина загинула - ЗМІ

Укрінформ
В Ірані, де п'ятий день поспіль тривають антиурядові протести, один демонстрант загинув і двадцятеро були затримані.

Про це повідомляє DW з посиланням на іранські ЗМІ.

"З'явилися повідомлення про загибель одного демонстранта. Двадцятеро протестувальників затримані поліцією", - зазначається у публікації.

За інформацією іранської новинної агенції Fars, чоловіка застрелили під час демонстрації в Кереджі. Проте офіційного підтвердження смерті протестувальника поки що не було. Крім того, щонайменше 20 демонстрантів були заарештовані поліцією в Кереджі та околицях.

За даними державних агентств і соцмереж, протести відбулися також у Тегерані, Ширазі і Кумі.

А раніше в суботу в Кереджі стався ще один інцидент - близько 500 противників іранського керівництва вдерлися в місцеву мусульманську школу, вибили вікна та двері закладу. Учнів на той час у школі не було. Декілька осіб були затримані після зіткнень з поліцією.

Читайте також: В Іраку на тлі протестів через перебої з електропостачанням усунули міністра

Як відомо, невдоволення іранців викликало погіршення рівня життя внаслідок інфляції, новий виток якої викликаний санкціями з боку США, та підвищення цін на товари першої необхідності.

На початку травня 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив про вихід США зі спільної угоди, укладеної 2015 року між Іраном, Сполученими Штатами Америки, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною. Документ передбачає, зокрема, виконання Тегераном низки кроків щодо обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій. Згодом Вашингтон розширив санкції проти Ірану, вимагаючи від держав-союзників припинити купувати іранську нафту та погрожуючи санкціями щодо компаній, що співпрацюватимуть з Іраном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-