Посуха в Німеччині оголила небезпечний

Посуха в Німеччині оголила небезпечний "спадок" минулих воєн у водоймах

Укрінформ
Через аномальну спеку у Німеччині на висохлих річищах та обмілілих водоймах усе частіше виявляють вибухові пристрої часів Другої світової війни.

Про це повідомляє DW.

"Через аномальну спеку у Німеччині на висохлих річищах та обмілілих водоймах можна наразитись на небезпеку. Спад рівня води досяг критичних позначок, оголивши великі ділянки дна разом з небезпечним "історичним спадком". Йдеться про гранати, міни, бомби та різні вибухові пристрої, що лежать на дні з часу Другої світової війни. Лише в федеральній землі Саксонія-Ангальт виявили 22 місця з боєприпасами", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: В Італії евакуювали понад 11 тисяч осіб через бомбу часів війни

Особливо критична ситуація спостерігається на Ельбі. Упродовж останніх днів рівень води в цій річці, що бере початок у Чехії, тече Німеччиною та впадає у Північне море, опустився до 47 сантиметрів. Судноплавство припинилось, і кораблі вже давно стоять на приколі.

Деякі зі знахідок, виявлених у воді, дуже небезпечні. Так, у Саксонії нещодавно виявили дуже небезпечну фосфорну гранату. А в одному з районів цієї землі сапери були змушені вдатися до контрольованого підриву двох протитанкових мін через неможливість їх транспортування на полігон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-