Врятовані з печери в Таїланді хлопчики повернулися до своїх родин

Врятовані з печери в Таїланді хлопчики повернулися до своїх родин

Фото
Укрінформ
Врятовані з печери в Таїланді хлопчики повернулися до своїх родин після перебування в буддистському храмі.

Про це повідомляє Associated Press. 

У храмі 11 хлопчиків і їхній тренер пройшли посвячення в учні буддистських монахів. «Посвячення 11 хлопчиків з футбольної команди Wild Boars разом з 25-річним тренером, яке відбулося 25 червня, було присвячене колишньому «котику» тайських ВМС Саману Гунану, який загинув під час водолазної місії добровольців, доставляючи у печеру кисневі балони, необхідні для порятунку. Дванадцятий хлопчик не пройшов релігійний ритуал, бо він не є буддистом», - повідомило видання.

Під час перебування дітей та їхнього тренера в буддистському храмі вони спілкувалися із священнослужителями, молилися та медитували.

Врятовані з печери в Таїланді хлопчики провели 9 днів у буддистському храмі / Фото: AP

На урочисту церемонію повернення дітей у сім’ї прийшло близько 300 людей, багато хто приніс квіти, їжу та грошові пожертви на знак релігійної відданості та вдячності за порятунок дітей, а також на знак пам'яті про загиблого водолаза.

Читайте також: Врятованих із затопленої печери підлітків у Таїланді виписали з лікарні

За інформацією тайських ЗМІ, тренер футбольної команди після дев’яти днів у храмі, прийняв рішення продовжити своє перебування у якості буддистського ченця.

Як повідомлялося, 23 червня в таїландській печері Тхам Луанг зникли 12 школярів з футбольної команди віком від 11 до 16 років та їхній 25-річний тренер. Підземелля, в якому вони опинилися, простягається майже на 10 км, має кілька входів і виходів, а також великі зали. Сильні дощі спричинили підйом води у печері і діти виявились відрізаними від виходів. Їх випадково знайшли через дев'ять днів, але через складнощі з доступом до місця знаходження порятунок тривав тиждень. Врятувати всіх вдалося у вівторок, 10 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-