У Данії жінку вперше оштрафували за носіння нікаба

У Данії жінку вперше оштрафували за носіння нікаба

Укрінформ
У Данії жінку вперше оштрафували за носіння нікаба, який повністю закриває обличчя. Відповідна заборона набула чинності з 1 серпня.

 Про це повідомляє ВВС.

"28-річна жінка привернула увагу поліції, коли між нею та іншою жінкою відбулась суперечка у торговому центрі поблизу Копенгагена. Вона була у нікабі, який повністю закриває обличчя", - зазначається у повідомленні.

Коли жінка відмовилася зняти нікаб, її оштрафували на 155 доларів.

Як повідомлялося, у Данії набрала чинності заборона носити бурку чи нікаб. Через це обом учасницям конфлікту у торговому центрі висунули обвинувачення у порушенні громадського порядку, а одну з них ще й додатково оштрафували за порушення закону щодо закритого обличчя. При повторному порушенні  штраф складе 1500 доларів.

Повна або часткова заборона на носіння таких головних уборів діє у Франції, Австрії, Бельгії та німецькій землі Баварія.

Читайте також: У Данії заборонили носити бурку та нікаб

1 серпня у Копенгагені відбулися протести проти нового закону, який фактично забороняє носити мусульманський традиційний одяг. Солідарність з мусульманськими жінками виявили представники різних соціальних груп. Організація Human Rights Watch назвала закон "дискримінаційним".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-