Протистояння на кордоні сектора Газа та Ізраїлю: загинув палестинець

Протистояння на кордоні сектора Газа та Ізраїлю: загинув палестинець

Укрінформ
У п'ятницю, 3 серпня, близько 18 години на кордоні з сектором Газа близько 30 учасників заворушень прорвали розділовий паркан і вторглися під прикриттям димової завіси на територію Ізраїлю. ЦАХАЛ відкрив вогонь.

Про це повідомляє Israelinfo.

Ізраїльські військові помітили, що паркан прорваний, і відкрили вогонь у напрямку порушників кордону. Це змусило палестинців повернутися. У цілому у заворушеннях вздовж розділової межі брали участь 8000 палестинців.

Як повідомила армійська прес-служба, палестинці підклали заряд вибухівки і метнули в напрямку військовослужбовців кілька пляшок із запальною сумішшю. І хоча після швидкої реакції ЦАХАЛу палестинці повернулися назад в Газу, 25-річний учасник заворушень загинув.

Читайте також: Ізраїль знову блокував постачання пального в сектор Газа

Також повідомляються подробиці, що стосуються умов угоди про припинення вогню. ХАМАС повинен взяти зобов'язання припинити «вогняний терор» і ракетні обстріли Ізраїлю. В обмін на це буде відкритий прикордонний перехід Керем Шалом з ізраїльського боку і залишиться відкритим перехід в Рафаху на кордоні з Єгиптом.

ХАМАС отримає грошові вливання – близько 600 мільйонів доларів, повідомляє портал News1. В Газі буде споруджено аеропорт і морський порт.

Умови угоди будуть обговорені в найближчу неділю на засіданні уряду Ізраїлю.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-