В Амстердамі затримали росіянина за фінансування ІДІЛ

В Амстердамі затримали росіянина за фінансування ІДІЛ

Укрінформ
В аеропорту нідерландського міста Амстердам затримали громадянина Росії Юсупа Б., якого німецькі прокурори підозрюють у фінансуванні терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє AP із посиланням на німецьких прокурорів.

"Німецькі прокурори повідомили про затримання в аеропорту Амстердама чоловіка, який надсилав гроші угрупованню "Ісламська держава" ", - йдеться у повідомленні.

Він був затриманий у четвер під час прильоту з Південної Америки.

За словами правоохоронців, йдеться про 29-річного громадянин РФ, якого тільки ідентифікували як Юсуп Б. 

Як повідомили прокурори, влада Берліна та Бранденбурга веде розслідування щодо нього за підозрою у підтримці терористичної організації. Юсупа Б. підозрюють у переказі коштів підозрюваним у Сирії для фінансування тренувальних програм та закупівлі зброї для "ІДІЛ".

Прокурори зазначили, що після того, як Юсуп дізнався про розслідування, він вирушив до неназваного місця у Південній Америці, але слідчі все ж таки змогли його відстежити.

Читайте також: Від серії терактів у Сирії нарахували вже понад 220 загиблих

Як повідомлялося, 15 липня у Вашингтоні затримали 29-річну громадянку РФ Марію Бутіну. У Мін'юсті США заявляють, що вона працювала під керівництвом високопоставленого кремлівського чиновника. Його ім'я не називається, проте видання зазначає, що ним може бути Олександр Торшин, колишній виконуючий обов'язки Голови Ради Федерації РФ. З квітня 2018 року Торшин перебуває в списку санкцій США.

Пізніше Бутіній висунули нове обвинувачення - діяльність у ролі іноземного агента без відповідної реєстрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-