У Молдові роз'яснили, хто зможе скористатися Законом про амністію капіталу

У Молдові роз'яснили, хто зможе скористатися Законом про амністію капіталу

Укрінформ
При подачі заяви про легалізацію незадекларованого раніше капіталу, нерухомості та інших цінностей заявник зобов'язаний вказати на джерела походження грошових коштів і нерухомості.

Так голова парламенту Молдови Андріан Канду прокоментував заяви про те, що «прийняттям Закону про амністію капіталу в країні легалізується корупція і відмивання грошей», повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«При подачі декларації про легалізацію незадекларованого раніше капіталу банківські установи Молдови, на рахунки яких будуть надходити задекларовані кошти, зроблять всі необхідні заходи для ідентифікації клієнта і перевірки джерела походження коштів», - заявив Канду.

Читайте також: Молдова приєднається до Глобального акту Магнітського

За словами спікера, не зможуть бути легалізовані кошти, отримані злочинним шляхом або через корупційні схеми.

Канду особливо підкреслив, що Закон був розроблений у відповідності з міжнародною практикою і покликаний запобігати відмиванням грошей, фінансуванням тероризму та інші небезпечні явища.

Читайте також: Спостерігачі замість "миротворців": Кишинів наполягає на заміні

Як повідомлялося, кількома днями раніше парламент Молдови прийняв Закон про амністію капіталу. Особи, які бажають легалізувати незадекларовані раніше кошти, зможуть скористатися цим до лютого 2019 року.

Представники США (Посольство США в Кишиневі) та ряд інших міжнародних організацій розкритикували Закон, заявивши, що це може призвести до легалізації корупції та відмивання грошей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-