Спостерігачі замість

Спостерігачі замість "миротворців": Кишинів наполягає на заміні

Укрінформ
Віце-прем'єр уряду Молдови з питань реінтеграції Крістіна Ліснік переконана у необхідності заміни військової миротворчої місії у Зоні безпеки на Дністрі місією цивільних спостерігачів під егідою міжнародних організацій.

Про це вона заявила під час відвідин в/ч молдавських миротворців, розквартированої у селі Варниця на правому березі Дністра, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

"Кишинів й надалі наполягатиме на заміні військових миротворців міжнародною місією цивільних спостерігачів під егідою міжнародних організацій. Ми повинні чітко прописати механізм діяльності цивільної місії, а також зробити всі необхідні кроки для реалізації цієї ініціативи", - заявила Лєснік.

Віце-прем'єр підкреслила при цьому, що Молдова вживе також всіх заходів, щоб запобігти в майбутньому пересуванню територією Зони безпеки російських військ і озброєння, як це сталося в червні цього року.

Читайте також: Додон проти виведення російських військ із Придністров'я

До складу тристоронньої миротворчої місії на Дністрі входить близько 1300 військовослужбовців Молдови і Росії, а також 10 військових спостерігачів від України.

Миротворча операція почалася у липні 1992 року після підписання у Москві "Угоди про принципи мирного врегулювання озброєного конфлікту у Придністровському регіоні Республіки Молдова". Згідно з документом, у Зоні дислокації миротворчих сил заборонено пересування будь-якої військової техніки, а також проведення  навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-