Австралійський архієпископ, який потурав педофілії, подав у відставку

Австралійський архієпископ, який потурав педофілії, подав у відставку

Укрінформ
Папа Римський Франциск прийняв відставку архієпископа Аделаїди (столиця штату Південна Австралія) Філіпа Вілсона, засудженого за приховування сексуального насильства щодо дітей.

Про це повідомляє телекомпанія АВС

Як заявила Австралійська конференція католицьких єпископів, Вілсон “вирішив, що він більше не може діяти як архієпископ, оскільки це буде продовжувати викликати біль і страждання багатьох, особливо жертв священика Джима Флетчера”.

Як повідомлялося, відставці передував тиск на Філіпа Вілсона з боку прем’єр-міністра Австралії Малкольма Тернбулла та інших політичних лідерів з вимогою офіційно відмовитися від посади.

“Я вітаю відставку архієпископа Аделаїди Філіпа Вілсона, який дослухався до численних закликів, в тому числі і моїх власних, щодо його відсторонення”, - прокоментував відставку архієпископа Тернбулл.

Читайте також: Від Папи вимагають зняти австралійського архієпископа за потурання педофілії

3 липня 2018 року суд Ньюкасла (Новий Південний Вельс) визнав винним та засудив 67-річного архієпископа Філіпа Вілсона до 12 місяців позбавлення волі (умовне звільнення не може відбутися раніше, ніж через шість місяців) за приховування злочинів педофілії, скоєних священиком Дж. Флетчером у 1970-х роках. Флетчер помер в ув’язненні 2006 року, через рік після того, як його визнали винним у восьми випадках сексуальних домагань та засудили до 10 років позбавлення волі.

Після вироку суду Вілсон заявив, що подав апеляцію.

Фото: ABC News: Nancy Notzon

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-