Голова цивільної авіації Малайзії подав у відставку після доповіді про зникнення МН370

Голова цивільної авіації Малайзії подав у відставку після доповіді про зникнення МН370

Укрінформ
Начальник управління цивільної авіації Малайзії Ажаруддин Абдул Рахман подав у відставку після звіту про розслідування зниклого рейсу MH370.

Звіт показав недогляд з боку центру управління повітряним рухом у Куала-Лумпурі, повідомляє Reuters.

Тому з жалем, після довгих роздумів, я вирішив піти з поста голови Управління цивільної авіації Малайзії впродовж 14 днів з дати подання заяви про відставку, яку я подав сьогодні», - заявив Рахман. 

Згідно з доповіддю, слідчі не виключають втручання третіх осіб у процес управління Boeing 777 «Малайзійських авіаліній», проте справжню причину зникнення лайнера встановити не змогли.

У доповіді було також відмічено помилки, допущені центром управління повітряним рухом у Куала-Лумпурі. Згідно з результатами слідства, диспетчери не змогли ініціювати стандартні аварійні процедури. Також не було виявлено записів про те, що вони вдавалися до яких-небудь дій для сповіщення військово-повітряних сил або продовжували стежити за радаром після зникнення з нього повітряного судна.

Читайте також: Слідчі не змогли назвати причину зникнення малайзійського MH370

Як повідомлялося, зникнення в Індійському океані Boeing 777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс МН370 з Пекіна до Куала-Лумпура 8 березня 2014 року, стало однією з найбільших загадок в історії світової авіації.

Єдиним підтвердженим слідом зникнення пасажирського літака є 3 фрагменти крила, знайдені на узбережжі Індійського океану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-