Пропаганда в армії: Путін

Пропаганда в армії: Путін "воскресив" політруків і замполітів часів СРСР

Укрінформ
У Міноборони Росії створено військово-політичне управління. Його очолив генерал-полковник Андрій Картаполов — колишній командувач військ РФ у Сирії і екс-командувач Західним військовим округом.

Відповідний указ президента Володимира Путіна опубліковано на порталі правової інформації РФ.

"Призначити генерал-полковника Картаполова Андрія Васильовича заступником Міністра оборони - начальником Головного військово-політичного управління ЗС Російської Федерації, звільнивши його із займаної посади", - йдеться в указі.

Читайте також: Росіяни вважають політичну ситуацію “вибухонебезпечною"

Заступник голови громадської ради при Міноборони Олександр Каньшин раніше розповідав російським ЗМІ, що управління повинно мати сувору вертикальну структуру у збройних силах — починаючи з рівня роти. Також повідомлялося, що політичне управління має бути створено на базі головного управління по роботі з особовим складом.

Політичне управління існувало у збройних силах в 1919-1991 роках — спочатку в Червоній, а потім у Радянській армії. В ньому служили військові комісари, політруки й замполіти (заступники командира з політичної роботи). Вони займалися політичною пропагандою в армії.

Карикатура Сергія Йолкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-