Популярність російського ТБ у Литві впала втричі - депутат Сейму

Популярність російського ТБ у Литві впала втричі - депутат Сейму

Укрінформ
Лаурінас Кащюнас, відомий ініціативами, що обмежують російський вплив у Литві, вважає, що в результаті активної протидії ситуація з інформбезпекою в країні поліпшилася.

Про це депутат Литовського Сейму розповів в інтерв'ю порталу Delfi.lt.

«Популярність російських державних каналів за кілька років впала майже втричі. Значить, менше вдається (російській пропаганді - ред.). Вона є, але не домінує на основних литовських каналах. Це теж певний показник», - сказав Кащюнас.

Одночасно він вважає, що все ж «у Росії виходить робити свою справу серед певного прошарку суспільства». У числі тих, хто схильний до кремлівської пропаганди, депутат називає деякі національні общини Литви і «людей, що перебувають на нижчому соціальному ступені». Проте позитивною можна вважати тенденцію, що ностальгія за радянським минулим неухильно знижується: «У 2012 році цей показник був 42%, сьогодні – 25%».

Читайте також: UA|TV має активніше протистояти російській пропаганді - Сюмар

За словами депутата Сейму, що системно бореться з російським впливом, «інформаційна, точніше, дезінформаційна дія» Росії відносно Литви здійснюється за трьома основними напрямами: «наша історія, членство в НАТО, наше соціально-економічне становище». Прокремлівські ЗМІ фактично переписують литовську історію, заявляючи своє трактування як єдино правильне, а також намагаються стверджувати, що в Литві сьогодні, нібито, панують «фашистські наративи». У соціально-економічній сфері російська пропаганда намагається впровадити меседж про економічну неспроможність Литви.

Фото: Delfi.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-