Гольф-клуб Трампа зруйнував унікальні піщані дюни в Шотландії

Гольф-клуб Трампа зруйнував унікальні піщані дюни в Шотландії

Укрінформ
Під час будівництва гольф-клубу Дональда Трампа поблизу шотландського міста Абердин були частково зруйновані офіційно захищені піщані дюни.

Про це повідомляє AP із посиланням на звіт шотландського урядового агентства Scottish Natural Heritage (SNH).

"Родинний бізнес президента США Дональда Трампа частково зруйнував офіційно захищені піщані дюни в Шотландії, коли будувався гольф-клуб на півночі від Абердину", - йдеться у повідомленні.  

За даними шотландського Агентства, будівництво Trump International Golf Links Scotland "призвело до прямих втрат" 68 із 205 гектарів дюн Foveran Links.

Як повідомили у SNH, зруйновані та пошкоджені об'єкти є одним із найкращих зразків рухомих піщаних дюн у Великій Британії, які розвивалися протягом чотирьох тисяч років.

Читайте також: У Шотландії близько двох тисяч людей протестують проти візиту Трампа

У свою чергу виконавчий віце-президент Trump International Сара Малоун зауважили, що компанія володіє менш ніж 5 % площею, яка має особливий науковий інтерес, і більшість цієї площі залишилася недоторканою.

Зазначається, що у 2008 році шотландські органи видали дозвіл на будівництво проекту компанії Трампа, проте кожна фаза будівельних робіт потребувала додаткового перегляду. Сам гольф-клуб, який може включати два поля для гольфу, готель із 450 кімнатами та до 1500 домівок, був завершений у 2012 році.

Фото: Ian MacNicol/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-