У Британії видадуть книгу-план  протидії РФ

У Британії видадуть книгу-план протидії РФ

Укрінформ
Комітет з цифрових технологій, культури, спорту і ЗМІ парламенту Великої Британії чекає на білу книжку уряду, де будуть прописані практичні кроки для збільшення співробітництва у світі для боротьби з втручанням РФ.

Про це йдеться у звіті Комітету "Дезінформація і фейкові новини" у розділі "Російський вплив на політичні компанії".

"Ми рекомендуємо уряду Великої Британії звернутися до інших урядів та слідувати рекомендаціям, які були погоджені представниками США та ЄС, включаючи представників цього Комітету, на недавній міжпарламентській нараді в Атлантичній раді. Уряд повинен обмінюватися інформацією щодо ризиків, вразливості та найкращої практики у протидії російському втручанню та координувати свої дії між парламентарями по всьому світу. Тільки шляхом обміну інформації, ресурсами та найкращою практикою, цей уряд зможе боротися з російським втручанням у наші вибори", - йдеться у звіті.

Читайте також: Доповідь у парламенті Британії: фейкові новини витісняють реальні

У Комітеті також додали, що з нетерпінням чекають на білу книжку, яку британський уряд опублікує цієї осені. В документі будуть, зокрема, прописані практичні кроки, які уряд планує зробити для збільшення співробітництва у світі для боротьби з російським втручанням.

Зазначається, що у доповіді комітету також міститься заклик до британської Виборчої комісії розслідувати засоби фінансування компанії за вихід Великої Британії з Європейського Союзу мільйонером Арроном Бенксом та його контакти із російськими дипломатами.

Парламентарії також рекомендують уряду підтримати пропозицію з обмеження суми пожертв, яку особи можуть витрачати під час політичних кампаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-