У Канаді стурбовані недемократичними виборами у Камбоджі

У Канаді стурбовані недемократичними виборами у Камбоджі

Укрінформ
Канада висловила занепокоєння через недотримання демократичних прав громадян Камбоджі під час парламентських виборів у країні.

Про це йдеться у заяві МЗС Канади.

“Широко побутує думка, що виборча кампанія у Камбоджі була затьмарена залякуванням виборців та маніпуляційними опитуваннями громадської думки. Використання судової гілки влади для переслідування, залякування та знищення опозиції, <...> а також утиски громадянського суспільства й медіа - не свідчать про вільні, чесні та справедливі вибори”, -  заявили у МЗС.

З огляду на це, Канада закликала владу Камбоджі відновити повне дотримання у країні прав людини. “Канада - давній друг народу Камбоджі та рішуче підтримує його право вільно обирати своїх керівників. Ми знову закликаємо уряд дотримуватися основоположних громадянських прав мешканців Камбоджі, відновити свободу думки, дозволити участь у політичних процесах та звільнити лідера опозиції Кема Соха, який вже майже 11 місяців утримується за гратами”, - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

У Канаді також пообіцяли “використовувати кожну можливість, аби по всьому світу просувати свободу слова та права брати участь у політичних процесах”.

Читайте також: У Камбоджі обирають парламент

29 липня у Камбоджі пройшли парламентські вибори, в яких брали участь двадцять партій. Перемогу на них здобула правляча Народна партія прем’єр-міністра Хун Сена, який керує країною із 1998 року. У період громадянської війни 1967-75 рр. Хун Сен був командиром у комуністичному русі "Червоних кхмерів".

Після заборони у країні найбільшої опозиційної Партії національного порятунку Камбоджі (CNRP) практично не залишалось сумнівів, що на виборах переможе партія Хун Сена. Опозиційна партія закликала своїх прихильників бойкотувати голосування. 

Фото: picture-alliance/AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-