В Іраку на тлі протестів через перебої з електропостачанням усунули міністра

В Іраку на тлі протестів через перебої з електропостачанням усунули міністра

Укрінформ
Прем'єр-міністр Іраку Хайдар аль-Абаді у неділю, 29 липня, на тлі протестів через перебої з електропостачанням тимчасово відсторонив від посади міністра електроенергетики Іраку Касема аль-Фахдаві.

Про це повідомляє Анадолу.

Крім того, усуненому з посади главі відомства заборонено виїзд за кордон і поїздки всередині країни до завершення розслідування у зв'язку із звинуваченнями в корупції. Про це агентству повідомили джерела в правоохоронних органах країни.

Раніше влада Ірану прийняла рішення про припинення експорту електроенергії на південь Іраку через заборгованість, що викликало масові протести в різних містах регіону. Ситуацію ускладнила 50-градусна спека, що панує у південних провінціях країни.

Читайте також: Протести в Іраку: поліція стріляла, щоб вгамувати демонстрантів

На півдні Іраку спалахнули акції протесту проти погіршення соціальних умов, перебоїв з подачею води і електрики, безробіття і корупції.

Мітинги, які розпочалися з багатої нафтою Басри, поширилися на інші міста країни: Зікар, Бабіль, Майсан, Ед-Діванія, Наджаф, а потім перекинулися і на столицю країни Багдад.

Як повідомлялося, на південь Іраку направлені додаткові сили поліції. Правоохоронці застосовували зброю для стримування демонстрантів. Загинув один із учасників акцій протесту.

Прем'єр-міністр Іраку Хайдар аль-Ибаді нещодавно виділив близько 3 мільярдів доларів на покращення системи комунальних послуг півдня країни.

У Басрі видобувається 80% експортованої Іраком сирої нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-