У Камбоджі обирають парламент

У Камбоджі обирають парламент

Укрінформ
У неділю, 29 липня, у Камбоджі проходять парламентські вибори, в яких беруть участь двадцять партій. 

Про це повідомляє DW.

Однак, як зазначається в повідомленні, після заборони у країні найбільшої опозиційної Партії національного порятунку Камбоджі (CNRP) практично не залишилось сумнівів, що на виборах переможе правляча Народна партія Камбоджі прем'єр-міністра Хун Сена, який перебуває при владі вже 33 роки.

У виборах мають право взяти участь вісім мільйонів громадян. Опозиційна партія закликала своїх прихильників бойкотувати голосування. Результати голосування очікуються уже ввечері неділі.

16 листопада минулого року Верховний суд Камбоджі розпустив партію CNRP та заборонив понад сотні високопоставлених членів партії, включаючи її лідера Кема Сокху, протягом п'яти років займатись політичною діяльністю. Опозиціонерів звинуватили у змові з закордонними силами з метою повалення чинного уряду. Члени CNRP були позбавлені депутатських мандатів у парламенті Камбоджі, а також посад у регіональних органах влади. Сам Кем Сокх відтоді перебуває за гратами.

Читайте також: Принц Камбоджі постраждав у ДТП, його дружина загинула

З 1998 року посаду прем'єр-міністра Камбоджі обіймає Хун Сен, який є главою Народної партії та був командиром у комуністичному русі "Червоних кхмерів" у період громадянської війни в країні 1967-75 років. Країна досі не оговталася від наслідків війни, що забрала життя, за приблизними оцінками, 1,7 мільйона людей. На даний момент економічний розвиток країни є стабільним, її найбільшим союзником у регіоні є Китай.

Фото: picture-alliance/AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-