За схеми у Роскосмосі на $5,25 мільйона затримали двох підозрюваних

За схеми у Роскосмосі на $5,25 мільйона затримали двох підозрюваних

Укрінформ
У Росії після порушення справи про шахрайство на суму 330 млн рублів ($ 5,25 млн) в НВО ім. Лавочкіна, що входить в структуру Роскосмосу, затримано гендиректора і керівника дирекції правового забезпечення.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на інформоване джерело.

"Гендиректор Сергій Лемешевський став фігурантом справи про шахрайство. Співробітники правоохоронних органів затримали високопоставлених фігурантів справи про шахрайство в НВО ім.Лавочкіна. Разом з ним (Лемешівським - ред.) затримано керівника дирекції правового забезпечення Катерину Авер'янову", - йдеться в повідомленні.

Клопотання про їх арешт, ймовірно, буде подано в четвер.

Раніше прес-служба Роскосмосу повідомила, що гендиректор НВО ім.Лавочкіна Сергій Лемешевський подав у відставку з 2 серпня після того як Слідчий комітет Росії порушив проти нього справу про шахрайство. В.о. керівника підприємства призначено заступника гендиректора з безпеки Харуна Карчаєва.

Читайте также: Чиновника из Роскосмоса обвинили в мошенничестве и посадили в СИЗО

Генерального директора НВО імені Лавочкіна Сергія Лемешевського підозрюють в розкраданнях на суму 330 мільйонів рублів (5,25 млн дол.) Шляхом оплати фіктивно наданих юридичних послуг адвокатською конторою "Третьяков і партнери".

Науково-виробниче об'єднання імені Лавочкіна займається розробкою і виробництвом космічних апаратів і розгінних блоків. Підприємство розташоване в підмосковних Хімках.

У Росії було порушено кілька кримінальних справ у зв'язку з Роскосмосом. Наприклад, на початку 2015 року Рахункова палата РФ заявила про перевищення витрат на будівництво космодрому Східний на 13 мільярдів рублів (232 млн дол). Слідчий комітет Росії після цього порушив дві кримінальні справи про розкрадання бюджетних коштів. Колишнього главу "Дальспецстроя" Юрія Хрізмана було засуджено до 12 років позбавлення волі у справі про розкрадання під час будівництва Східного. На початку травня суд в Москві також заарештував начальника відділу авіації "Роскосмосу" Володимира Борисова у справі про шахрайство у великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-