Єврокомісія змінила правила для пілотів після катастрофи Germanwings

Єврокомісія змінила правила для пілотів після катастрофи Germanwings

Укрінформ
Після авіакатастрофи з Germanwings, Європейська комісія схвалила нові правила щодо психічного здоров'я пілотів, уперше вимагаючи від авіакомпаній провести психологічну оцінку пілотів перш ніж брати їх на роботу.

Про це повідомляє Reuters.

"Через три роки після катастрофи з Germanwings, коли пілот умисно влетів літаком у гору, Європейська комісія схвалила нові правила до психічного здоров'я пілотів, уперше вимагаючи від авіакомпаній проведення психологічної оцінки пілотів перед тим, як найняти їх на роботу", - йдеться у повідомленні.

Згідно з новими правилами у всіх пілотів буде доступ до програми підтримки в разі проблем із психічним здоров'ям. Також європейські авіакомпанії будуть змушені виконувати психологічну оцінку пілотів до того, як ті почнуть працювати.

Як повідомляє Reuters, нині пілоти проходять щорічні медичні обстеження, однак це не виключає повної оцінки психічного стану здоров'я.

Додатково для європейських авіаліній та іноземних авіакомпаній, які літатимуть до ЄС, запроваджуються обов'язкові тести на алкоголь, а бортпровідників також тестуватимуть на наявність психоактивних речовин. 

Читайте також: Львів вшанує пам'ять жертв Скнилівської трагедії

Авіакомпанії та країни-члени Євросоюзу отримали дворічний перехідний період для впровадження цих правил.

Зазначається, що нові правила були схвалені через більше як три роки після авіакатастрофи з літаком авіаліній  Germanwings. В ході розслідування справи слідчі дійшли висновку, що пілот Андреас Любіц навмисно закрився у кабінці для пілотів та направив літак А320 у бік французької гори під час рейсу з Барселони до Дюссельдорфа 24 березня 2015 року. В результаті трагедії загинули всі 150 людей, які перебували на облавку.

Прокурори тоді також заявили, що Любіц страждав на психічний розлад з психотичними симптомами, які призводили до суїцидальних думок, проте він приховував свою хворобу від роботодавця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-