США обіцяють Австралії стримувати Китай і “покарати” Путіна

США обіцяють Австралії стримувати Китай і “покарати” Путіна

Укрінформ
Держсекретар США Майк Помпео та міністр оборони Джеймс Меттіс запевнили австралійських колег, що альянс їхніх країн залишається «міцним як скала» попри експансію Китаю, а також підтвердили незмінність політичного курсу країни щодо РФ.

Про це повідомляє телекомпанія SBS.

«Ми не завжди погоджуємося зі США, і США не завжди згодні з нами, але ми можемо працювати, незважаючи на будь-які розбіжності, дуже конструктивно та позитивно, і будемо продовжувати це робити», - заявила Бішоп.

Зі свого боку Помпео запевнив, що США та Австралія знають, що можуть покладатися один на одного.

Результати зустрічі також підтвердили незмінність позиції США як основного безпекового союзника Австралії, включаючи виконання США зобов'язань збільшити свій військовий контингент у Дарвіні (Північна територія) на 2,5 тис. військовослужбовців.

Читайте також: Українці Австралії закликають Бішоп згадати про Україну на зустрічі з Помпео

Окрім того, США та Австралія підписали Меморандум про взаєморозуміння у дослідженні та розвитку передового досвіду у кіберсфері та домовилися підтримувати співпрацю у сфері забезпечення свободи мореплавства в Індо-Тихоокеанському регіоні.

При цьому держсекретар США висловив припущення, що, незважаючи на економічну та політичну експансію Китаю, країни Південної Азії та Тихоокеанського регіону зроблять свій вибір на користь підтримки США, а не Китаю.

Очільниця МЗС Австралії наголосила, що результати безпекових консультацій підтвердили незмінність позиції США щодо Росії, незважаючи на суперечливі результати зустрічі між президентом США Дональдом Трампом та президентом Росії Володимиром Путіним.

«Ми ніколи не отримували жодних натяків про те, що США не будуть змушувати Росію відповідати за підтримку режиму Асада в Сирії або справу МН17», - сказала Бішоп.

Помпео також запевнив, що США продовжуватиме тиснути на РФ у справі МН17.

«Нам потрібно, щоб росіяни продовжували нести відповідальність за це. Ми серйозно ставимося до цього питання», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, українці Австралії закликали Бішоп згадати про Україну на зустрічі з Помпео.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-