У Росії арештували п'ятьох тюремників у справі про катування в'язня

У Росії арештували п'ятьох тюремників у справі про катування в'язня

Укрінформ
Суд у російському Ярославлі арештував п'ятьох учасників резонансної історії з тривалим побиттям ув'язненого в ярославській ВК-1.

Про це повідомляє портал Meduza.io.

"У Ярославлі суд заарештував на два місяці співробітників виправної колонії №1 Сергія Драчова, Максима Яблокова, Сергія Єфремова, Ігоря Богданова і Олексія Бровкіна у справі про побиття ув’язненного Євгенія Макарова в 2017 році", - говориться в повідомленні.

В суді було оголошено, що Яблоков, старший інспектор служби безпеки, написав явку з повинною і надав свідчення на інших учасників події. 25 липня суд розгляне клопотання ще декількох фігурантів справи. Одному з них, заступника начальника колонії по виховній роботі Івану Калашнікову, суд подовжив термін затримання на 72 години.

19 липня російська "Нова газета" опублікувала 10-хвилинне відео з портативного реєстратора, на якому співробітники ФСВП б'ють ув'язненого в колонії в Ярославській області, - матеріал надали юристи фонду "Громадський вердикт". Це був в'язень Євгеній Макаров. Побиття, ймовірно, проходило влітку 2017 року. 

Після оприлюднення відео також стало відомо, що управління Федеральної служби виконання покарань по Ярославській області почало внутрішню перевірку, а Слідчий комітет порушив кримінальну справу про перевищення посадових повноважень. У рамках розгляду Федеральна служба виконання покарань Росії усунула від роботи 17 осіб.

Читайте також: Справа Кашка: "суд" Криму розгляне скаргу адвоката на бездіяльність Слідкому РФ

У середу також стало відомо, що правозахисники звернулися в прокуратуру РФ у зв'язку із смертю ув'язненого у ВК-10 Єкатеринбурга. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-