Директора підприємства Роскосмосу підозрюють у розкраданні понад $5 мільйонів

Директора підприємства Роскосмосу підозрюють у розкраданні понад $5 мільйонів

Укрінформ
Генерального директора НВО імені Лавочкіна Сергія Лемешевського підозрюють у розкраданнях на суму 330 мільйонів рублів (5,25 млн дол.) шляхом оплати фіктивно зроблених юридичних послуг адвокатською конторою "Третяков і партнери".

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу Роскосмоса, в структуру якого входить підприємство.

"Відносно генерального директора АТ "НВО Лавочкіна" Лемешевського і керівника Дирекції правового забезпечення підприємства Катерини Аверьянової Слідчим комітетом порушена кримінальна справа по частині 4 статті 159 КК РФ (шахрайство) за фактом розкрадання в особливо великому розмірі грошових коштів підприємства шляхом оплати фіктивно зроблених юридичних послуг адвокатською конторою "Третяков і партнери" на суму 330 млн рублів", - повідомили в прес-службі.

Слідчі проводять обшуки за місцем проживання цих осіб і на підприємстві. Лемешевський оголосив про вихід у відставку з 2 серпня. 

Читайте також: Чиновника з Роскосмосу звинуватили у шахрайстві та посадили у СІЗО

Науково-виробниче об'єднання імені Лавочкіна займається розробкою і виробництвом космічних апаратів і розгінних блоків. Підприємство розташоване в підмосковних Хімках.

У Росії було заведено декілька кримінальних справ у зв'язку з Роскосмосом. Наприклад, на початку 2015 року Рахункова палата РФ заявила про перевищення витрат на будівництво космодрому "Східний" на 13 мільярдів рублів (232 млн дол). Слідчий комітет Росії після цього порушив дві кримінальні справи про розкрадання бюджетних коштів. У результаті колишній глава "Дальспецстрою" Юрій Хрізман був засуджений до 12 років позбавлення волі у справі про розкрадання при будівництві "Cхідного". На початку травня суд у Москві також заарештував начальника відділу авіації "Роскосмоса" Володимира Борисова у справі про велике шахрайство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-