Засудженій на 24 роки екс-президенту Південної Кореї дали ще один термін

Засудженій на 24 роки екс-президенту Південної Кореї дали ще один термін

Укрінформ
Центральний районний суд міста Сеул засудив колишнього президента Південної Кореї Пак Кин Хе, яка відбуває 24-річний термін у в'язниці, ще до восьми років ув'язнення.

Про це повідомляє видання Time.

"Південнокорейський суд у п'ятницю засудив колишнього президента Південної Кореї Пак Кин Хе ще на вісім років за зловживання державними коштами та порушення законів про вибори", - йдеться у повідомленні.

На даний момент вона вже відбуває 24-річний термін у в'язниці через корупційні злочини та зловживання владою.

Зазначається, що суд у Сеулі у п'ятницю, 20 липня, визнав її винною у спричиненні значних державних збитків - незаконному отриманні від керівників Національної розвідувальної служби країни близько 3 мільярдів вон (2,6 мільйона доларів) - під час її президентства та засудив її до шести років позбавлення волі за це.

Суд окремо присудив Пак Кин Хе до двох років позбавлення волі за порушення законів про вибори, через її втручання у процес висування кандидата від правлячої партії напередодні парламентських виборів 2016 року.

Колишній президент на засіданні суду, як і на всіх попередніх, не була присутня. Вона вважає справи проти неї політично вмотивованими.

Таким чином, термін ув'язнення Пак Кин Хе збільшився до 32 років позбавлення волі. Сеульський Вищий Суд прийматиме рішення у її справі 24 серпня.

Читайте також: У Південній Кореї посадили трьох офіцерів розвідки за підкуп екс-президента

Політичний скандал навколо колишнього лідера країни спалахнув у жовтні 2016 року, коли з'явилися відомості про вплив на неї з боку близької подруги Чхве Сун Сіль. Розслідування показало, що протягом декількох років Чхве Сун Сіль була знайома з деталями державного управління і втручалася в хід прийняття політичних рішень на вищому рівні. Крім того, подруга екс-президента тиснула на ряд компаній з метою перерахування ними десятків мільйонів доларів в підконтрольні їй фонди.

Повідомлялося, що Пак Кин Хе була залучена в корупційні схеми Чхве Сун Сіль або щонайменше перебувала в курсі того, що відбувається.

Пак Кин Хе була відсторонена від посади президента в квітні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-