Південь Польщі потерпає від паводків

Південь Польщі потерпає від паводків

Відео
Укрінформ
У результаті інтенсивних дощів, що тривають у Польщі упродовж останніх кількох днів, на півдні країни з берегів вийшли багато річок, призвівши до паводків.

Найбільше постраждав Лімановський повіт Малопольського воєводства РП, де велика вода залила дороги, відрізаючи частину населення від світу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми евакуювали водіїв, які застрягли на залитій водою дорозі № 968 між населеними пунктами Мшана Дольна і Камєніца... До близько 80 будинків у населеному пункті Камєніца немає жодного доступу", - повідомив речник пожежної служби у місті Ліманова Войцєх Фрончек.

На півдні Польщі з берегів вийшли, зокрема, ріки Дунаєць, Бялка, підтопивши кілька населених пунктів. До загрозливого рівня також піднялася вода у гірських річках Тиха вода, Поронець, Охотніца.

Відтак рятувальники закрили для проїзду головну дорогу до курортного міста Закопане, спрямовуючи транспорт іншими об’їзними шляхами.

З районів, які були під загрозою підтоплень, евакуйовано понад 400 дітей з п’яти скаутських таборів.

Воєвода Малопольського воєводства Пьотр Цьвік вночі створив кризовий штаб по протидії паводкам. Кризові групи по протидії паводкам створено у гмінах Білий Дунаєць, Буковина Татшанська, Тшцяна.

Найвищий, третій рівень, гідрологічної загрози спостерігається у Малопольському, Сілезькому та Свєнтокшиському воєводствах півдня РП.

Сильні зливи та буревії торкнулися також й інших регіонів Польщі, зокрема на півночі, сході та центрі країни. Рятувальники по всій Польщі 1,6 тис. разів виїжджали на ліквідацію наслідків негоди. В результаті буревіїв та сильних опадів по всій країні поламано сотні дерев, пошкоджено 32 будинки.

Фото, відео: Limanowa.in

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-