Канада закликала до припинення насильства у Нікарагуа

Канада закликала до припинення насильства у Нікарагуа

Укрінформ
Канада закликає всіх учасників протестів у Нікарагуа негайно припинити насильство та сісти за стіл переговорів.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада закликає до негайного припинення насильства, репресій, вибіркових затримань та порушень прав людини, які наразі відбуваються в Нікарагуа. Ми спонукаємо уряд Нікарагуа до негайних дій задля стримування парамілітарних груп”, - сказала Фріланд.

Читайте також: Антиурядові протести в Нікарагуа: жертв уже 270

Вона наголосила, що “насильство проти студентів, духівників, журналістів та правозахисників є неприйнятним та мусить припинитися”.

“Ми закликаємо всі сторони долучитися до перемовин та працювати над досягненням тривалого вирішення кризи, а уряд Нікарагуа - допомогти створити умови для безпечних, мирних, конструктивних дискусій”, - зауважила міністр.

Вона додала, що Канада “й надалі разом із партнерами у півкулі підтримуватиме народ Нікарагуа у пошуку мирного виходу із кризи”.

Читайте також: Канада засудила розправу над демонстрантами у Нікарагуа

Як повідомляв Укрінформ, протести в Нікарагуа почалися 18 квітня з демонстрації проти пенсійної реформи. Президент країни Даніель Ортега скасував реформу, однак протести не припинилися і переросли у вимогу відставки президента і проведення дострокових виборів. У результаті сутичок загинуло вже 270 осіб, близько 1800 отримало поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-