Армія Асада продовжує атакувати південь Сирії - 18 загиблих

Армія Асада продовжує атакувати південь Сирії - 18 загиблих

Укрінформ
В результаті атак сил режиму сирійського президента Башара Асада на прикордонні з Ізраїлем населені пункти Сирії загинуло щонайменше 18 мирних жителів.

Про це повідомляє агентство Anadolu з посиланням на джерела в сирійській провінції Дераа.

"Сили режиму Башара Асада за останні 12 годин піддали інтенсивній атаці підконтрольний опозиції населений пункт Нава, розташований на стику провінцій Дераа й Ель-Кунейтра на кордоні з Йорданією й Ізраїлем", - зазначається в повідомленні.

За інформацією джерел, тіла багатьох загиблих все ще залишаються під завалами.

Напередодні в Наві за посередництва Росії, яка є країною-гарантом режиму Башара Асада, було забезпечено режим припинення вогню, після чого багато мирних жителів, які втекли в райони, розташовані біля сирійсько-ізраїльського кордону, змогли повернутися у свої домівки.

Читайте також: Асад та опозиція уклали нову угоду про евакуацію

Режим Асада 20 червня розпочав операцію за підтримки проіранських угрупувань, в результаті якої захопив у Сирії велику частину територій, які межують з Йорданією. Минулого тижня сили режиму Асада почали наступ на райони, розташовані недалеко від сирійсько-ізраїльського кордону.

Як відомо, війна в Сирії почалася у березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в озброєний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах.

За даними ООН, в ході конфлікту загинуло більше 400 тисяч людей, понад 10 мільйонів були вимушені покинути свої домівки. 4,8 мільйона осіб знайшли притулок за межами країни.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-