Трамп до саміту з Путіним особисто схвалив оприлюднення звинувачень ГРУ - ЗМІ

Трамп до саміту з Путіним особисто схвалив оприлюднення звинувачень ГРУ - ЗМІ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп особисто схвалив рішення оприлюднити нові обвинувачення проти 12 співробітників Головного управління розвідки Росії до зустрічі з главою РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані з питанням джерела.

"Заступник генерального прокурора Род Розенстайн минулого тижня прийшов до Трампа і запропонував йому вибір: (опублікувати обвинувачення - ред.) до або після саміту з Путіним в Гельсінкі. Трамп обрав перший варіант", - йдеться у повідомленні.

Після цього, як зазначається, ця тема опинилася у центрі уваги американської та світової преси за 72 години до зустрічі президентів.

Трамп, як пише видання, сподівався, що нові обвинувачення посилять його позиції під час переговорів з Путіним.

Як повідомлялося раніше, у США висунули офіційні обвинувачення проти 12 громадян Росії, які працюють у ГРУ, у послідовному втручанні у вибори 2016 року в США шляхом хакерських атак і зламів, спрямованих проти штабу демократів.

Водночас, як заявив із цього приводу заступник генерального прокурора Род Розенстайн, у змові не фігурують громадяни США і немає підтверджень, що це змінило підрахунок голосів чи результати виборів.

Читайте також: Букмекери змінили ставки на імпічмент Трампа

Обвинувальний акт був оголошений Міністерством юстиції в той час, коли президент США перебував в європейському турне та готувався до зустрічі з Путіним у Гельсінкі.

Під час прес-конференції після зустрічі з президентом РФ у Гельсінкі Трамп заявив про недовіру висновкам власної розвідки про втручання Росії у президентські вибори, а також про те, що він більше вірить словам Путіна. Ця заява Трампа викликала різке обурення не лише в таборі демократів, а й серед республіканців. Згодом Трамп пояснив свої слова про довіру Путіну тим, що він обмовився, і насправді цілком довіряє висновкам американської розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-