У Британії кажуть, що викраденими з Facebook даними користувалася Росія

У Британії кажуть, що викраденими з Facebook даними користувалася Росія

Укрінформ
У Росії був доступ до викрадених особистих даних мільйонів користувачів соціальної мережі Facebook.

Про це заявив член британського парламенту від консерваторів Даміан Коллінс, який очолив розслідування щодо витоку даних, повідомляє телеканал CNN.

За його словами, дані користувачів, зібрані професором Александром Коганом від імені Cambridge Analytica, оцінювалися Росією та іншими країнами. Такого висновку дійшов британський регулятор з питань захисту особистих даних.

"Я думаю, що в даний момент ми хочемо зрозуміти, ким були ці люди і який доступ у них був. Фактично, ми хочемо зрозуміти, чи вони могли привласнити частину цих даних і використовувати їх в своїх цілях", — зазначив Коллінс.

Водночас він не уточнив, які ще країни могли мати доступ до даних.

Як зазначається, Коган, працюючи в Кембриджському університеті, обіймав посаду професора в Санкт-Петербурзькому державному університеті.

Читайте також: Екс-боси Cambridge Analytica зайнялися переобранням Трампа в 2020-му — АР

За інформацією телеканалу, він кілька разів відвідував Росію. Однак заперечує, що передавав зібрані дані до будь-якого російського суб'єкта.

Як повідомлялося раніше, в березні навколо Facebook розгорівся скандал, коли стало відомо, що компанія Cambridge Analytica через свій додаток в соцмережі збирала дані користувачів.

Передбачалося, що ці дані могли бути використані під час виборчої кампанії в США в 2016 році і референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу. Cambridge Analytica могла отримати дані загалом 87 млн користувачів соцмережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-