Літак із Путіним порушив повітряний простір Естонії - ЗМІ

Літак із Путіним порушив повітряний простір Естонії - ЗМІ

Карта
Укрінформ
Російські літаки A319 і ІЛ-96 порушили повітряний простір Естонії, коли президент РФ Володимир Путін прямував у Гельсінкі на зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє Postimees.

"Вчора, 16 липня, у першій половині дня... у районі острова Вайндлоо повітряний простір Естонії порушили російські літаки A319 і ІЛ-96. На борту останнього перебував президент РФ Володимир Путін", - йдеться у повідомленні.

На фотографіях видно, що Путін прибув до Гельсінкі літаком ІЛ-96 з реєстраційним номером RA-96022. При вивченні онлайн-радарів стало зрозуміло, що літак саме з цим реєстраційним номером порушив повітряний простір Естонії.

Наголошується, що літаки були у повітряному просторі Естонії менш як хвилину. Їх транспондери були включені, але плани польотів не представлено. у літаків не було радіозв'язку з Естонською службою повітряного руху.

Читайте також: Винищувачі НАТО шість разів за тиждень "ловили" над Балтією літаки РФ

Міністерство закордонних справ Естонії викликало сьогодні представника російського посольства і передало йому ноту. Всього цього року літаки РФ шість разів порушували повітряний простір Естонії.

Як повідомлялося, у понеділок, 16 липня, Трамп під час прес-конференції після зустрічі з Путіним у Гельсінкі заявив про недовіру висновкам власної розвідки про втручання РФ у президентські вибори, а також про те, що він більше вірить словам Путіна. Ця заява Трампа викликала різке обурення не лише в таборі демократів, а й серед республіканців.

Фото: Christine Olsson/TT / TT NEWS AGENCY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-