У Болгарії спростували чутки про таємне ввезення мігрантів військовими літаками

У Болгарії спростували чутки про таємне ввезення мігрантів військовими літаками

Укрінформ
Міністр оборони Болгарії Красимір Каракачанов назвав брехливою та сміхотворною, інформацію, що з'явилася в соціальних мережах, що нібито в країну військовими літаками таємно доставляються біженці.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Категорично заявляю, що Болгарія не приймає таємно ніяких біженців, і ніякі літаки з мігрантами не сідають в аеропортах нашої країни. Чутки про те, що нібито якісь літаки таємно доправляють нелегальних мігрантів в нашу країну, приземляючись на військових аеродромах, крім як сміхотворними не назвеш. Я б порадив авторам таких брехливих інформацій, перш ніж їх публікувати, ознайомитися з елементарними фактами», - заявив Каракачанов.

Читайте також: Прем'єр Чехії назвав прохання прихистити мігрантів "дорогою в пекло"

Глава оборонного відомства нагадав при цьому, що з 2016 року до нині потік нелегальних мігрантів в Болгарію істотно скоротився.

За даними Національного агентства у справах біженців, якщо в 2015-2016 роках наповненість Центрів для мігрантів у Болгарії становила близько 67%, то на даний час цей показник перебуває на рівні 10-11%.

Кількома днями раніше в соціальних мережах Болгарії з'явилася інформація про те, що в країну нібито таємно доставляються мігранти на військових літаках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-