Держсекретар США проводить зустріч з Лавровим

Держсекретар США проводить зустріч з Лавровим

Укрінформ
Паралельно із зустріччю лідерів США та Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна у Гельсінкі також розпочали переговори державний секретар США Майк Помпео та глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Про це повідомляє CNN.

"У Гельсінкі також ведуться переговори державного секретаря США Майка Помпео та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це їх перша зустріч з моменту призначення Помпео держсекретарем США.

Як повідомлялося раніше, у понеділок, 16 липня, проходить зустріч президентів США та Росії Дональда Трампа та Володимира Путіна у президентському палаці в центрі фінської столиці Гельсінкі. Сама зустріч розпочалася із запізненням майже на одну годину.

Читайте також: ЗМІ дізналися, про що говорили Трамп і Путін віч-на-віч

Як повідомляє Yle, Путін сказав Трампу, що настав час поговорити про двосторонні відносини та обговорити важкі питання. А президент США в свою чергу повторив, що необхідно шукати спільну мову з Росією.

За словами Трампа, на зустрічі з Путіним вони обговорять "усе: від торгівлі до військових ракет, ядерної зброї та Китаю". Американський лідер не повідомив, чи порушить він питання втручання Росії у вибори в 2016 році в США, яке критики назвали актом війни.

За інформацією CNN з посиланням на американських чиновників, Білий дім попросив російську сторону провести зустріч Трампа і Путіна тет-а-тет, щоб краще оцінити Путіна і встановити відносини між лідерами.

Крім того, раніше Трамп виказував невдоволення через витік інформації з його зустрічей з іноземними лідерами. Тому Трамп сказав помічникам, що не хоче, щоб з його зустрічі з лідером РФ просочувалася конфіденційна інформація.

Також повідомляється, що Трамп не захотів залучати до зустрічі помічників, оскільки вони можуть відстоювати більш жорстку лінію стосовно Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-